Nyitólap Szolgáltatásunk Jótanácsok Áraink Kiszállási körzet Elérhetőség
Mosógép Mosogatógép Villanytűzhely Hűtő gép Bojler Egyéb kisgépek  
 

Hívjon!
06-30-861-45-57

mosogatógép javítás
villanytűzhely szerelés
hűtő gép javítás
mosógép szerelés
villany bojler javítás

Márkák:

Energomat, Electrolux, Ariston, Whirlpool, Zanussi, Energolux, Minimat, Siemens, Indesit, Midimat, Fagor, Ignis, AEG, Daewoo, Privileg, Ardo, Ariston, Bosch, Iberna, Privileg, Samsung, Miele, LG, Beko, Bauknecht, Weltec, NDK, Delton, Polar, Candy, Hajdu, stb.

 
Kérjük, hívása előtt tekintse meg kiszállási körzetünket! >>>
 
 

Mosógép

A mosógép története:

1901-ben két német barát: Carl Miele és Reinhard Zinkann megalkotta a világ első mosógépét. A Miele márka ma is az egyik legjobb.
A mosás azóta létezik, amióta az ember textíliát visel. De vajon hogyan tisztították őseink ezeket?

Az, amit ma egy gombnyomásra elvégez helyettünk a gép, a 19. század végéig a legnehezebb háztartási munka volt. A nagymosás sokszor napokig tartott. Így nem csoda, hogy a legnépszerűbb férfiak 1901-ben azok a német feltalálók voltak, akik egyébként teljesen véletlenül, megalkották az első mosást segítő eszközt.Igaz ezt még kézzel hajtották és csak a ruha mozgatását vette át a háziasszonyoktól. De néhány év múlva már gép működtette és további évtizedekbe telt, mire a mosógép maga melegítette a vizet is.

De vajon mi kell ahhoz, hogy a ruhák tiszták legyenek, azaz hogyan működik egy modern mosógép?

A víz egy csövön keresztül érkezik meg a gép tartályába, majd összekeveredik a kis fiókba töltött mosóporral. Az így kapott vegyszeres víz az ősi hamuzsírból, szódából és állati zsírokból készült mosólúgok utóda. Ez a forgódob lyukacsian keresztül jut el a ruhához. Minden mosógép alapelve az, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez vagy a mosólúgot vagy a mosandó ruhaneműt mozgatni kell. A legelterjedtebb forgódobod mosógépek ezt úgy érik el, hogy a dob mögött található kereket egy motorral hajtják meg. A vizet a gép aljában található, a kábelek mögött megbújó fűtőszál melegíti fel, épp úgy, mint ahogy a konyhai vízforraló a teához való vizet. A mosógép típusától függetlenül a dobban 3 borda található. Ezek forgás közben a ruhát kiemelik, majd visszaejtik a vízbe. Nem mindegy azonban, hogy milyen gyorsan forog mosás közben a dob. Minél többször fordul át, annál hatékonyabb lesz a mosás, de annál inkább károsítja a ruhákat is. Ezért van szükség kímélő programokra.
A vegyszeres mosóvizet több tiszta vizes öblítéssel kell eltávolítani a ruhából, különben azok a bennük megtapadt mosószer miatt hamar elveszítik színüket és formájukat. A mosószeres víz itt a mosógép alján távozik. A csőben van egy kis ventilátor, ami megakadályozza, hogy a piszkos víz visszafolyjon a dobba. Ezzel a mosás be is fejeződött. A ruhák azonban csurom vizesek.

Az első centrifugáló mosógép 1956-ban jelent meg.

Ha a dob fordulatszáma 500 fölé emelkedik, a benne elhelyezett ruhák a centrifugális erő következtében a dob falához tapadnak. A ruhát ugyan megfogja a mosógép dobja, de a bennünk lévő vízrészecskék a tehetetlenségi erő következtében az apró lyukakon keresztül kirepülnek.

Az elmúlt 20 évben a mosógépekben már csak apró dolgok fejlődtek. Ma már számítógép és mikrochipek vezérlik a programokat. A mosás gazdaságosabbá vált.

Ma már vannak olyan gépek is, amelyek víz nélkül, pl. ultrahang segítségével távolítják el a koszt. A szakemberek szerint azonban ez a makacs foltokon már nem segít. A mosáshoz mindig szükség lesz vízre.

Ha pedig már ez sem segít, akkor marad a legősibb módszer a piszok eltávolítására az ecetes olló.
A mosógépek megjelenésével szükségessé vált a javításúk, szerelésük. Leggyakoribb hibák amikhez mosógépszerelő segítsége szükséges:

1. Csapágyhiba – Hangos centrifugálás, rosszabb esetben kattogással kísérve, lóg a dob, leesik az ékszíj folyamatosan.
2. Szivattyúhiba – Nem centrifugál, nem öblít, megakad a program, bent marad a víz a dobban. Kerregő hang szivattyúzás közben.
3. Fűtőbetét hiba – Hosszas ideig mos, a program nem akar véget érni, nem oldódik el a mosópor, a ruhák közt marad. A makacsabb foltok, szennyeződések megmaradnak. Estenként mosás közben leveri a biztosítékot. (kismegszakító)
4. Vízszintszabályozó hiba – A megszokottnál tovább tart a vízfelvétel, esetenként teljesen megtelik, és kifolyik a gépen kívülre. Sok esetben megállítja a programot, vagy nem engedi centrifugálást.
5. Mágnesszelep hiba – Beengedi a vizet használaton kívüli állapotban, pl. reggelre megtelik a a mosógép. Másik véglet, hogy nem engedi be a vizet, így nem indul el a program.
6. Ajtókapcsoló hiba – Nem indul a program, az ajtó nyitható marad, nem történik meg a lezárás. Ritkább esetekben megtörténik a lezárás, de nem lehet kinyitni a program végeztével az ajtót.

Ezek a hibák a legelterjedtebbek, ezen felül még sok egyéb meghibásodási lehetőség van. Ha rendellenes működést, zajokat tapasztal forduljon bizalommal szervizünkhöz, Hívását követően, lehetőség szerint még aznap, de másnap már biztosan csenget önnél a mosógépszerelő kolléga.

Mosógép javítás, szerelés, sok éves tapasztalattal!

06308614557
 
  Dunamenti Gyorsszerviz - Mobil:06-30-861-45-57
Hűtőgép javítás - Mosógép javítás - Mosogatógép javítás - Villanytűzhely javítás - Takarítógép javítás - Mikrójavítás - Bojler javítás - Villanykályha javítás - Porszivó javítás - Centrifuga javítás - Elektromos fűnyíró javítás - Hűtőgép szerelő - Mosógép szerelő - Mosogatógép szerelő - Villanytűzhely szerelő - Takarítógép szerelő Bojler szerelő - Villanykályha szerelő - Porszivó szerelő - Centrifuga szerelő - Elektromos fűnyíró szerelő

Hűtőgép-Wikipedia | Háztartásigép.lap.hu | Mosogató.lap.hu | Mosogatógép használata
eXTReMe Tracker